Poging 2. De weg naar een wondertje, hoe hoop je leven kan beheersen.

Poging 2 komt er aan, super spannende tijd! Maar ook de teleurstelling dat poging 1 is niet gelukt. 

De eerste poging is mislukt. Ondanks dat ik wist dat ik te laat was. Is het moment dat ik ongesteld word toch wel een beetje een teleurstelling. Een teleurstelling betekend voor mij niet dagen depressief in bed. Dit betekend voor mij dat ik even flink baal, een keer flink vloek en dan mijn schouders er weer onderzet en door ga.

Vanaf dag 15 begin ik weer met ovulatietesten. Dit keer begin ik met paarse ovulatietesten van Clearblue. Deze geeft direct aan dat het eraan zit te komen. Paniek, dit had ik nog niet verwacht. Ik overleg met de donor en een vriendin: we kijken het nog even aan. Op zaterdag doen we inseminatie. Helaas kan vriendin D. niet mee. Zij was er de vorige keer bij maar deze keer heeft ze iets anders.

We spraken weer af bij het hotel aan de A1. Dit keer geen gezellig praatjes, hij deed zijn ding, terwijl ik buiten wachten. Daarna is het mij beurt. Terwijl ik met de benen in de lucht nog even lig te wachten. App ik vriendin D. Ik heb er toch een minder goed gevoel over. Dan check ik uit en rij ik terug naar Enschede.

De dagen erna blijf ik testen. Ik ovuleer uiteindelijk pas dinsdag ochtend. We zijn te vroeg geweest. Zaad kan 4 dagen blijven leven in het lichaam van een vrouw. Dus daar hoop ik dan maar op. Ondanks dat stemmetje heel duidelijk tegen mij is.. deze poging is mislukt. De dagen die volgen gaat je lichaam je voor de gek houden. Zere borsten, vermoeider dan normaal en de aders op mijn borsten zijn duidelijk zichtbaarder dan normaal. Ondanks dat ik weet, hoop ik toch, dan maar tegen beter weten in.

Het is zondag, ik sta op het punt om naar een feestje te gaan, als ik nog snel even ga plassen. Ai, een bloeddruppel in mijn ondergoed. Ik heb geen tijd om dingen uit te zoeken. Ik moet weg. Onderweg hoop ik nog dat het innestelingsbloed is. Als ik s’avonds thuis kom, kan ik nog niet spreken van menstruatie. Ik houd hoop…

De volgende dag is de hoop gevlogen. Ik ben ongesteld geworden. Dan breekt dus weer de spannende tijd aan van rekenen en plannen. Dan hoop ik maar op 3x scheepsrecht bij de perfecte timing.

XOXO
Marleen

27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *