Uitjes voor de kleintjes, in Oost Nederland.

Voor het eerst hadden Juul en ik te maken met het fenomeen zomervakantie. Juul zit nu op de peuterspeelzaal en 1 dag in de week bij de gastouder. Van de peuterspeelzaal had ze 6 weken vrij en van de gastouder 3 weken. Er was dus genoeg tijd voor leuke dingen! Ik heb voor jullie wat leuke uitjes met peuters in het oosten van het land verzameld. 

Omdat het dit jaar niet een echt stralende zomer was, heb ik een zomerpas van Ballorig gekocht. Juul is er dol op. Ze kan zich er goed alleen vermaken. En met regenachtig weer is het ideaal om daar even naar toe te gaan. Daarnaast gingen we natuurlijk ook naar de kinderboerderij en naar buitenspeeltuinen.

In Manderveen gingen we fruit plukken bij de Manderveense Aardbei. Ik was er nog nooit geweest maar hoorde er eigenlijk alleen maar positieve verhalen over. Vorig jaar was Juul nog wat te klein om zelf te kunnen plukken dus dit jaar gingen we dan eindelijk. Haar oma ging ook mee. Het is echt ontzettend leuk om te doen met kinderen. Je mag kiezen welk fruit je gaat plukken, krijgt bakjes mee en naderhand wordt alles afgewogen en kun je betalen. Er is een leuk restaurant bij en een speeltuin. Voor kleinere kinderen staan er winkelwagentjes zodat zij ook gemakkelijk kunnen plukken. De aardbeien zijn dan ook voor de kleintjes op plukhoogte. Juul vond het erg leuk om te doen, ze nam haar taak van fruit plukken dan ook erg serieus. Naast dat het leuk is om te doen, is het ook leerzaam. Ze leren zo al jong dat fruit niet uit de appie komt maar uit de natuur, van planten en struiken. 
Wil jij dit ook is doen? Op hun website vind je meer informatie. 

Samen aardbeien plukken.


Het Land van Jan Klaasen. 
Dit pretpark ligt in de Achterhoek, vlakbij Doetinchem. Het is echt een pretpark voor kleinere kinderen. Tot een jaar of 7/8 denk ik. Er is een mega grote buitenspeeltuin en ze hebben er ook een groot binnen gedeelte. Er worden shows gegeven met handpoppen; dat is een soort poppenkast waarbij de kinderen heel erg betrokken worden.  Het park is verder wat opgedeeld in vakken en daardoor erg overzichtelijk. Eigenlijk is overal wel wat te zien en te ontdekken. Vooral de reuzeglijbaan waar je op matjes afgleed was een erg groot succes. Nog een keer, nog een keer, nog een keer!
Een echte aanrader om met peuters/kleuters te bezoeken op hun website vind je meer informatie.

De Flierefluiter. 
Hier had ik al veel over gehoord en eigenlijk zei iedereen steeds hetzelfde, het is er heel erg leuk. Vanuit Enschede is het zo’n 45 min. rijden. Toen we aan kwamen rijden dacht ik heel even; “Is dit het?” Totdat we de parkeerplaats opreden. Er stonden al vele auto’s en er was inmiddels ook al een lange rij om naar binnen te mogen. Eenmaal binnen, was het echt heel erg groot. Ook hier was alles weer erg overzichtelijk. Het is combinatie van kinderboerderij, zwembad en speeltuin (zowel binnen als buiten). Er zijn veel trampolines, er is een springkussen, je kunt er tractor rijden en er is een weide waar je geitjes en pony’s kunt aaien. Verder is er een knuffelzone, waar je met cavia’s en konijnen kan knuffelen. Erg leuk. Twee keer per dag kunnen ze een rondje op een pony rijden. Over het hele terrein zijn ook nog eens heel veel zitplaatsen en dat is wel heel erg prettig.
Tenslotte is er een restaurant, waar je met QR code kan bestellen vanuit je tafel. En je dus alleen even in de rij hoeft staan om het af te halen. Wil jij hier ook een keer naar toe, kijk op hun website.


Wij vonden alle drie de uitjes zo leuk dat we ze volgend jaar zeker weer gaan doen! En hoe ouder Juul wordt hoe meer uitjes erbij zullen komen. 

xoxo Marleen
8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *