Hap, de eerste hapjes gaan erin als kool! Houden we dit vast??

De eerste hapjes… dat is toch wel een dingetje! En wanneer ga je daar mee beginnen?
Volg je je eigen weg? Of luister je naar het Consultatie Bureau? Waar begin je mee?

 

Juul begon steeds meer interesse te tonen in eten. Ze keek het van mijn bord. Ze stopte steeds vaker haar handje in haar mond. En maakte smak bewegingen. Ik concludeerde dat ze eraan toe was. Leeftijd 15 weken! Laat de moedermaffia hun mening maar voor zich houden. Ik heb naar mijn kind gekeken en ik denk dat zij behoefte heeft aan eten.

Het was een vrijdag omdat we midden in een hittegolf zaten, zouden Juul en ik lekker bij Marloes en haar gezin gaan eten en zwemmen. Het was 40gr. Juul had wat minder zin in melk dus dit was het ideale moment. Wortelen leek ons een goed idee.
Vrolijk deed ze haar mond open. Ze leek er echt zin in te hebben. Bij de eerste hap trok ze toch een wat vies gezicht en ze had wat moeite met haar tong. Die had natuurlijk 15 weken alles uit haar mond gewerkt en nu moest die een tegengestelde beweging maken. Maar ze had het halve potje leeg.

Ergens had ik gelezen dat goed is, om een paar dagen achter elkaar hetzelfde te geven. Zodat ze kunnen wennen aan een smaak. Aan wortelen was Juultje snel gewend. Pompoen vond ze ook heel lekker. Broccoli moest ze echt even aan wennen en was niet haar favoriet. Doperwten vond ze de eerste dag oké en de tweede dag moest ze ervan kokhalzen. Dus dat gaan we nog een keer proberen.

Ik heb er voor gekozen om te beginnen met potjes. Zodra Juul alle smaken heeft gehad. Dan ga ik ook zelf groentes voor haar maken.

Gaven jullie je kinderen potjes of altijd vers?
En hou oud was die van jou toen je begon met hapjes?

Ik ben heel benieuwd.

8

One thought on “Hap, de eerste hapjes gaan erin als kool! Houden we dit vast??

  1. Potjes zijn ideaal voor de eerste hapjes! Ik maakte de groente wel veel zelf en vroor het dan in een ijsblokjesvorm in en deed die blokjes daarna in een diepvrieszakje. Fruit deed ik wel uit potjes, omdat dat gewoon veel makkelijker is.
    Lekker doen wat voor jou goed voelt! Ik begon met 3,5 maand met hapjes, omdat meneer gewoon veel te veel flesvoeding binnenkreeg. En zelfs tegen alle adviezen in met fruit begonnen, omdat groente er de eerste week echt niet in ging. Na een week fruit eten, ging de groente er ook prima in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *