24 weken zwanger, de controle, laatste kerst alleen en babyshoppen

Week 24 is voorbij, dat betekend dat ze over 13 weken gewoon verantwoord geboren mag worden. Dat is 1 kwartaal. En de gaat altijd zo voorbij. Ze groeit goed, toen ik haar zag lag ze naar de sterren te kijken. Ze laat duidelijk merken dat ze aanwezig is, ik vind dat heel fijn.

Afbeelding van Prenatal

 

 

 

 

 

Deze week was 24, ik had een controle afspraak bij de gynaecoloog. Ik ging babyshoppen in Amsterdam. En vierde de laatste keer kerst zonder mijn kleine meisje. Kortom het was een bomvolle week. 

Ik begon de week ziek, spugend wel te verstaan. Ik merk nu ik zwanger ieder virusje of bacterie mij te pakken neemt. Ik had mensen gezien waarvan de kinderen hadden gespuugd en ik kreeg het ook. Doordat ik ziek werd kreeg ik wel wat kerststress. Ik zou namelijk 2 dagen gastvrouw zijn en zouden we bij mij thuis gaan eten. De eerste kerstdag kwamen mijn moeder en haar partner en de dag erna mijn vader en zijn partner en mijn zusje en broertjes. 

 

Ik vond het heel vermoeiend maar ik heb er wel genoten de laatste keer zo “alleen” Vanaf volgend jaar nieuwe tradities maken met de kleine meid. Hebben jullie dat ook gedaan, toen jullie een kindje kregen?

Derde kerstdag had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Nadat ik mijn beklacht had gedaan over de gang van zaken laatst, gingen we nog even naar mijn kleine meisje kijken. Dat is wel echt super leuk! Ze doet het heel goed, of ze goed groeit weet ik nog niet. De volgende echo die is over 3 weken dan gaan we daar naar kijken. Haar hartje klopt ook goed en ze ligt als een sterrenkijker. Maar gelukkig is er nog genoeg ruimte om te draaien en kan ze nog lekker alle kanten op. Ik voel haar wel steeds duidelijker en vaker. Zodra ik naar voren zit begint ze gelijk te schoppen. Ik heb toch maar even nagevraagd of ik haar niet per ongeluk klem kan zetten. Maar dat was niet zomaar mogelijk. 

Samen met mijn moeder ging ik naar Amsterdam. We stapte uit in Amsterdam zuid, we huurde daar een ov fiets. Zo gingen we samen de stad door. Ik heb dit in de zomer ook al een keer gedaan. Jeetje wat is dat fijn. Het is zo’n fijne stad en zo kun je alles zien wat je maar wil…
We hebben heerlijk gegeten, de lunch bij Ree en het diner bij Loetje! En we hebben super mooie dingen gekocht. Binnenkort zal ik een shopblog schijven over babyshoppen in Amsterdam. 

 

8

One thought on “24 weken zwanger, de controle, laatste kerst alleen en babyshoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *