26 weken zwanger en hoe mij dat vergaat!

Update tijd 26 weken alweer… Want ik ben begonnen de zwangerschapsgym, er is een belangrijke keus gemaakt over mijn medicatie, wat zijn daar de gevolgen van.  En iedereen die vraagt of ik alles al heb…

Dit was alweer week 26, ik tel alleen nog maar af ik mag nu met 12 weken bevallen. Dat klinkt dichtbij he… Als mensen zeggen zullen we de winter overslaan krijg ik paniek. Nee we slaan hem dit jaar maar niet over. Want overslaan betekend bevallen en een baby. Ik heb nog wel een paar weken nodig.
Maar ach misschien is het als met relaties uitmaken, het is nooit het juiste moment. Zou dat met bevallen ook zo werken?

Van mijn zorg verzekeraar kreeg ik ook het kraampakket in huis.. Dat was nogal heftig. Dus die mag nog maar even in de kast.
Maar dat betekend ook dat het echt dichtbij komt… Het zag er trouwens wel mooi uit… 

 

Ik ben deze week begonnen met zwangerschapsgym. Ik heb gekozen voor de actieve versie, deze duurt 10 weken en werk je langzaam toe naar de bevalling. Je bent wel actief bezig, maar niet springen en die dingen.
Dus het is prettig, wat ik vooral ook heel prettig vind is de tips die krijg. Zo houdt ik best wat vocht vast. Daar kreeg ik goede tip over. Dus dat fijn, je schijnt bij de Hema pantykousjes te kunnen kopen dit steun geven. Dit helpt het verkomen van vocht in je voeten. Ook hebben we oefeningen gedaan die daar tegen helpen.

Ik had een afspraak bij mijn MDL arts om beslissen over de injectie (Humira) Die injectie krijg ik iedere week. Sinds ik dit gebruik ben ik niet meer zo ziek geweest dat ik maanden in het ziekenhuis heb gelegen. Nu is dit medicijn ook vrij heftig. Het breek bijvoorbeeld mijn afweersysteem af en het remt het ontstekingsproces af.
Zelf vind ik het dus ook best eng om te stoppen met de Humira. Want wat als ik dan nou ineens doodziek word. Nu voel ik mij al 26 weken goed, Dat ik wil ik graag de laatste 14 weken ook zo houden. Maar wat zijn de gevolgen als ik wel door blijf spuiten.
Ik heb echt de leukste MDL arts van het hele land. Hij is toegankelijk, betrokken, staat open voor het gesprek en ga zo maar door… Hij durfde het wel aan om helemaal te stoppen. Ik gaf aan dat ik het niet zo goed durf en dat ik liever naar 1x in de 2 weken zou willen. Volgens hem was dat een goede tussen oplossing. Er zijn zwangere vrouwen die in overleg met de arts de hele zwangerschap door spuiten. Dit is dus echt per persoon verschillend.
IK BEN GEEN ARTS, DIT IS WAT IK MET MIJN ARTS HEB BESPROKEN.

Dus de vraag ik alles al heb? Is natuurlijk niet heel gek. Tja hoe weet je nou of je genoeg hebt?
Wanneer heb je genoeg rompers?

 

Hoe wisten jullie dat jullie genoeg hadden??

volgende week meer… Toch nog een opleiding voor mijn verlof, de website update en last but not least een groefecho

12

One thought on “26 weken zwanger en hoe mij dat vergaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *