mama, al 7 maand luister ik naar deze naam!

Vandaag is Juul precies 7 maand. We zijn al dichterbij dat ze 1 wordt dan bij haar geboorte.
Hoe zijn de afgelopen 7 maanden gegaan. Hoe gaat haar ontwikkeling. En hoe is het als bewust alleenstaande moeder? En of we nog contact hebben met de donor.

Juul is een flinke baby, vorige week was 76,6cm en 9kg. Ze is 3 weken 10cm gegroeid. En dat ze zwaar is, is ook te voelen. Afgelopen week zijn ook haar tandjes doorgekomen. Haar haar groeit heel hard. Haar wenkbrauwen worden donkerder en haar ogen blijven fel blauw.
Waar haar hoofdje eerst wat afgevlakt was door de voorkeurshouding is deze hele goed getrokken. De fysiotherapeut is heel tevreden.

Haar ontwikkeling gaat goed. Ze eet goed, haar avond eten vind ze heerlijk en ik moet werkelijk het bordje leegschrapen. S’avonds krijgt ze nog een pyjamapapje en die vind ze ook heerlijk. Juul is dol op alles, het slapen gaat goed, ze gaat s’middag in bed een paar uur slapen en s’avonds gaat ze zonder mopperen naar bed. Ze wordt in de nacht wel wakker, de tijden wisselen een beetje. Eerst haalde ik haar eruit en gaf ik haar een fles. Zodat ze snel mogelijk weer in slaap zou vallen. Ik wil niet dat de buren last van ons hebben. Maar het brak mij op. Nu laat ik haar en dan valt ze gewoon weer in slaap. Ze huilt namelijk niet, ze kletst wat, ze doet een stofzuiger na en jengelt soms wat. Vanmorgen heb ik haar om 08:30 uit bed gehaald voor een fles.

Ik vind het als moeder leuk en het wordt steeds leuker. We maken echt contact. Ze kletsen samen, we lachen samen, ze maakt mij dingen duidelijk. Juul ging eerst tussen 16:00 en 19:00 niet naar bed. Dat waren pittige tijden. Want dan wil zij van alles. Pip wil dan ook wandelen. Zelf heb ik dan ook honger. Dan vind ik het wel is pittig.
En even snel wat doen zit er ook niet meer in, dat vind ik ook wel is lastig. Nog eventjes dan kunnen we fietsen dan kan ik weer dingen even snel. En als ze straks met de pot mee eet zou het ook heel veel makkelijker zijn. Dan kunnen we gezellig samen eten.
Maar nog eventjes geduld.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog contact heb met de donor. Maar dat heb ik niet. De afspraak was ook dat we dat niet zouden hebben. Mocht er ooit medisch iets zijn, dan kan ik altijd contact met hem opnemen. En mocht Juul contact met hem willen als ze ouder is, dan kan dat ook altijd.

 

Tot de volgende keer,

Dan heb ik een mooie kortingscode voor sieraden voor deze feestdagen!

9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *