Winter Wonderland in Enschede, It’s magic & the place to be!!

December heeft voor mij iets betoverds, maar Ik heb ook wel een klein beetje een haat liefde verhouding met deze maand. De liefde, voor de lichtjes, de kou, de gezelligheid die deze maand met zich mee brengt. Maar als single, is het soms ook wel een klein beetje lastig. Gelukkig heb ik veel lieve vriendinnen en familie en kom ik deze maand wel goed door.
De kerstboom zette ik dit jaar lekker optijd op. Volgend jaar kruipt hier een klein meisje als het goed is en zal alles anders zijn. Dus nu kon ik nog even goed uitpakken. Ik appte vriendinnen, om leuke afspraken te maken, want er is zoveel leuks te beleven in Enschede met de winter wonderland deze december maand. 

: Peter Snijders

Laten we beginnen met versieren van je huis, nu Sinterklaas weer naar Spanje is mag iedereen toch helemaal los gaan. Mocht jij nog niet alles klaar hebben. Dan is er in Enschede een fantastische winkel. Een prachtige pop up store It’s all about Christmas, 400 vierkante meter kerstspullen. Deze te gekke winkel is gevestigd aan het van Heekplein. In het rijtje van de Albert Heijn.
Als thuis alles klaar is, kun je op zoek gaan naar leuke kerstcadeautjes voor jouw dierbare, vrienden of misschien wel collega’s. Een tip kijk is verder dan de grote winkelketens die je vind op het van Heekplein. Niet dat daar wat mis mee is, maar er is nog zoveel meer leuks.

In het weekend van 15 en 16 december is er een kerstmarkt in de Haverstraatpassage. Laten daar nou net ook heel veel leuke winkeltjes zitten, zoals Knhus, Goods4home, de conceptstore en je kan lekker lunchen bij de Broodbode.

Van 21 t/m 23 december is er ook de stadsherberg. Dit is in het stadhuis op het Ei van Ko. De burgerzaal is dan 3 dagen voor kerst omgetoverd tot een stadsherberg. Iedereen is er welkom, voor een praatje, een drankje en er is een doorlopend programma met muziek, workshops en verhalen. Wat de rode draad in het programma is, is saamhorigheid. Naast dat er binnen dus van alles te beleven is, is er zondag 23 december een hele toffe local Sunday editie voor het stadhuis op het Ei van Ko.Twee straten verder is er ook wat leuks georganiseerd. De pluk de straat wintereditie. Hier kun je proeven bij locale ondernemers, er is muziek en zijn overheerlijke winterse drankjes. kortom en dikke vette winterstip.

Ieder jaar is het in Enschede is er winter wonderland. Wat jaren geleden begon met een schaatsbaan en een poffertjes tent is uitgegroeid tot iets magisch.Winter wonderland is de place to be van 8 december tot en met 6 januari 2019.

Dit jaar is het weer mooier, groter en dan vorig jaar… Er is namelijk naast een schaatsbaan ook een ijsglijhelling. Daar kun je met een band vanaf glijden. Wat een geluk dat deze er ook de hele kerstvakantie nog staat. Dus je hoeft je met de kinderen niet te vervelen. 

: By Marleen

De Langestraat is veranderd in de Long Lane of Love. Je kan er kussen onder de mistletoe, een boom knuffelen allemaal en heel veel Instagramwaardige kiekjes maken. Het is er in het donker ook zo mooi met al die lichtjes, er is een voordeel het is al om 16:30 donker is. Dus je kan er met kinderen ook heel gezellig heen.

: By Marleen

 

Alle winkels in zijn in december elke zondag open.

Voor het gehele programma van winter wonderland bekijk dan http://www.uitinenschede.nl/winter-wonderland

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *