Juul is 1 maand! Tijd om even terug te kijken

13 mei 2019, mijn lieve kleine Juul is alweer 1 maand.
Wat gaat de tijd snel en daarmee zijn eigenlijk alle clichés waar.
Mijn volledige bevallings volgt later. 

Het is 12 april als ik wakker word met weeën. Ik denk nog als dit doorzet heb ik vanavond een baby. Maar het zet niet door. De weeën zakken af en s’middags heb ik helemaal geen weeën meer. Ik ben het zat. Ik ben uitgegroeid tot formaat walvis, ik vraag mij af of dit überhaupt nog goed kan komen… ‍ maar dat is een zorg voor later!! 

S’avonds ga ik bij mijn moeder eten. We bestellen pizza bij de lekkerste Pizzaria van Enschede. En ik geniet van mijn misschien wel laatste avondmaal.
Bij mijn moeder beginnen de weeën weer te komen. Onregelmatig dat wel. Om 20:30 komt Marloes bij mij. Dus mama brengt mij voor die tijd naar huis. Omdat de weeën er nog steeds zijn. Durft ze mij niet alleen te laten. Wat als… Marloes komt met tompoucen van de Hema. Ohh i ♡ it en in de zwangerschap helemaal. 

Mijn moeder gaat weg, Marloes blijft. De weeën worden steeds heftiger en regelmatiger. S’nachts ga we naar het ziekenhuis, zo langzaam als het in het begin gaat, zo snel gaat het op het laatst.
De bevalling doet pijn, maar ik vind het dragelijk. Ik pak haar zelf aan… het moment dat ik haar op mijn borst leg is denk het mooiste moment van mijn leven. Daar ligt ze, mijn lieve Juul. (Je spreekt het uit met je de J van; ja of je)

Dan ontstaat er wat paniek, ik heb heel veel pijn en voor ik het weet staat de kamer vol met artsen en verpleegkundige en wordt ik hals overkop naar de OK gebracht. Na een paar uur kom ik eindelijk terug op de kamer en begint het echte grote genieten. 

De eerste week was moeilijk ik lag alleen maar in bed. De kraamzorg is uitgebreid en ik kon niet voor Juul zorgen zoals ik zou willen. En daarnaast had ik veel pijn. Vandaag is Juul een maand oud! Met haar gaat het fantastisch. Het is een heerlijk meisje, ik geniet iedere seconde van haar. Maar ik vind het ook zwaar!! Omdat ik nog steeds niet goed hersteld ben, nog veel pijn heb, in combinatie met gebroken nachten… dat is soms killing.
Het is bijzonder hoe de natuur het regelt want net als ik denk, ik kan niet meer ik ben zo moe, dan slaapt Juul een nachtje door. En ben ik weer opgeladen. Het is werkelijk een wonder dat zo’n kleine mooie meisje in mij is gegroeid. Dat ze helemaal compleet is met 10 vingers en 10 tenen. 

 

Helaas is borstvoeding niet gelukt en daardoor geef ik dus flesvoeding. Ik heb heb gekozen voor Hipp voeding.
Ik voed op vaste tijden; 07:30, 11:30, 15:30, 19:30, 23:30. En in de nacht als ze wakker wordt. Zo probeer ik er een goed ritme in te krijgen.
Juul slaap in de Puckababy laatst schreef ik al een blog met mijn favorieten. En ik had het niet verwacht, maar Juul heeft hem zoveel aan. Want anders maakt ze zichzelf direct wakker. Binnenkort zal ik er een blog aan wijden. Want dit is echt magisch. 

De eerste maand is voorbij gevlogen, ik heb heel veel pijn gehad, ik geniet intens en ik kom steeds meer terug op aarde en eindelijk ben ik fit genoeg om af en toe wat kraambezoek te ontvangen.

Er komt gauw weer een blog! 

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust. 

14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *