Ohhh alle clichés zijn waar… De tijd vliegt, Juul is ruim drie maand.

Clichés, ik had een beetje een allergie voor dat woord. Je hoort het zo vaak.
Als het over baby’s/ kinderen gaat, gooit iedereen het woord er vaak in.
En het erge is… ik kan het niet ontkennen…. Het is allemaal waar!! Juul is nu ruim 3 maand.
Jeetje wat gaat de tijd hard, wat ontwikkelt ze zich snel, wat wordt ze groot.
Zeg nou zelf… wat is 3 maand?? Toch helemaal niets…

Ruim 3 maand geleden werd ze geboren. Ze kon helemaal niets, behalve flessen leegdrinken, huilen, slapen, poepen en plassen. En nu… nu 3 maand later kan ze al zoveel meer… Ze kan lachen, ze eet, ze kan haar hoofdje tillen, ze weet wat ze wil, ze slaapt het klokje rond. Ze kan dingen pakken. Het is bizar hoe snel het gaat, het ieniemienie is er al af, tenzij ik haar van achteren zie, met die pluis haartjes dat vind ik haar nog een hele kleine baby. Maar als ze mij zo aan kijkt dan is het toch al een hele dame.

En ik mag van geluk spreken, god op mijn blote knieën danken. Want wat is ze een makkelijk kind. Ze huilt amper, ze slaapt overal, ze lacht tegen iedereen. Kan rustig de hele dag ergens mee naar toe, dan doet ze een paar hazenslaapjes. Ze slaapt van 20:00 tot 08:00 en als ik soms echt gebroken ben en na 08:00 nog even verder wil slapen… dan leg ik haar naast mij, dan hoor ik haar kletsen en 9 van 10 keer als ik dan wakker word, dan slaapt zij.

Veel mensen vragen mij; hoe het is om het alleen te doen?? Dat gaat mij heel vaak goed af, maar soms vind ik het ook lastig. Ik mis soms iemand om mee te overleggen. Bijvoorbeeld over wanneer ga je hapjes geven? Doe we al wel of niet de papfles. De 23u fles vervroegen ging niet zonder slag of stoten. Ze werd in het begin vaak om 05:30 wakker. Wat doen je dan? Hou je vol, of is ze gewoon nog te jong. Tuurlijk kan ik het aan vriendinnen vragen, maar die zien Juul niet iedere dag. Dus dan is advies geven soms ook lastig.
Nu in de vakantietijd vind ik het ook wel lastig. Als ik een partner had gehad, had ik wel een weekje weg gewild. Maar alleen vind ik dat toch wel weer lastig, omdat ze gewoon nog zo klein is.

Maar verder, verder is het heel goed te doen alleen. Slaap ik heerlijke lange nachten. Kan ik gewoon een dagje weg. Of bij vriendinnen langs met haar. En hebben we onze draai goed gevonden.
En hoe erg ook, de clichés kloppen

7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *