Poging 3. De weg naar een wondertje… 3 keer scheepsrecht?

Poging 2 is mislukt…
Hoe die poging ging lees je hier http://www.by-marleen.nl/poging-2-weg-naar-wondertje-hoe-hoop-leven-beheersen
De tijd van testen, plannen, rekenen breekt weer aan. Mentaal doet het ook iets mij. Ik lees er veel over… en ik besluit dat als het deze keer niet lukt, ik even naar de dokter ga. 

Omdat ik zoveel lees, kom ik er achter dat de tijd tussen mijn ovulatie en menstruatie kort is. Misschien zelfs iets te kort. Dat de vrucht zich niet goed kan innestelen omdat de baarmoeder dan al begint met opruimen. Dit is overigens geen heel groot probleem. Met pilletjes is dit probleem zelfs zo opgelost, zegt internet. Ik kijk poging 3 nog aan, anders even met huisarts overleggen of is het toch 3x scheepsrecht?

Ik bereken weer alles. Ik kom uit op een donderdag. Ik app de donor en vriendin D, ter voorbereiding dat zij weten wanneer ze wat kunnen verwachten. Ik ben wat laat met bestellen van alles, dit geeft weer wat stress. Streng spreek ik mijzelf toe, doe dit nooit meer op het laatste moment.

De maandag voor de verwachte ovulatie start ik met testen. Iedere keer niets. Gewoon niet eens dat het er aankomt. Via social media spreek ik nog met iemand die het in de kliniek doet. Ik heb het met haar even over timing. Zij geeft mij een ander advies. Even ben ik van de leg.. Woensdag avond om 23:30 test ik nog een keer. Hey!!! Lucky me, de test geeft aan het eraan komt.

Donderdag morgen ik test direct. OMG het is begonnen. In paniek bel ik vriendin D. We moeten allebei even schakelen. Dit zag ik niet aankomen. Ik noteer de tijden dat zij wel kan. En dan app ik direct de donor. Wat is de juiste timing. Daarover verschillen nog wat meningen. Mijn theorie is: ovulatie start.. Het eitje begint aan zijn reis. Als er geen zaadcellen klaarliggen dan vervolgt die ze weg zonder bevruchting. Dus ik moet zorgen dat de zaadcellen al klaar liggen als de eicel er aankomt. S’avonds hebben we afgesproken. Wat later op de avond wat het is de warmste dag van het jaar. De thermometer geeft 39 graden aan.

Deze keer is het weer anders, want we spreken bij mij thuis af. We drinken even wat, dan gaat hij even naar boven. Vriendin D en ik zitten in de tuin te wachten en giechelen wat. Dan is het onze beurt. Het gaat snel en soepeltjes. We zeggen tegen elkaar. Dit was de perfecte timing. We hebben beide een goed gevoel. En nu begin het lange wachten weer…

xoxo

Marleen

32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *