De weg naar een wondertje… Is poging 3 gelukt??

Is poging 3 gelukt? De onzekerheid… Het lange wachten…
Zijn dit zwangerschapsklachten? Alles over de afgelopen spannende periode lees je hier!!!

OMG, wat waren de afgelopen weken spannend. Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, had ik bij poging 3 een heel goed gevoel.
Maar dan begint het “lange” wachten… Na een week werd ik wat ziek, ik kreeg griep klachten terwijl we in Nederland nog steeds een hitte golf hadden. Dit duurde 2 dagen, hmmm geen griep, maar wat dan wel? Was het dan toch de innesteling?

Om maandag zou mijn NOD (nietgewenste ongesteldheid dag) zijn. Die donderdag daarvoor begon ik al met testen. Ik was zo nieuwsgierig. Op zondag zag ik met bepaald licht toch echt een heel licht streepje. Maandag was het streepje duidelijker en kon ik er echt niet meer om heen.
Dinsdag heb ik die test van Clearblue gedaan, daar stond het zelfs geschreven! Zwanger 1 tot 2 weken.

 

Omdat ik chronisch ziek ben en daar zware medicijnen voor krijg is mij van te voren duidelijk door de maag darm lever arts verteld dat ik niet naar de verloskundige mag. Ik ben zoals ze dat zo mooi noemen medisch. Dat betekend vanaf dag 1 bij gynaecoloog onder controle, geen thuis bevalling en extra controles. Ik heb nog gezeurd of dat echt niet ander kon maar helaas. 

Het vertellen gaat denk ik anders als bij een stel, nu wisten mijn naasten wanneer ik ging insemineren. En kwam ook de vragen rond mijn NOD. Het voor mij houden tot de 12 weken was echt geen optie. Dan zou ik moeten liegen en dat wil ik niet.
Ik ga er binnenkort een blog aan wijden hoe ik het vertelde.
Dan heb je natuurlijk nog de zwangerschapskwaaltjes, die bleven uit. Heel even werd ik misselijk wakker maar dat verdween ook weer naar 3 weken. En verder dus echt niets. Dat is wel heel erg bijzonder.

Met 8 weken had ik mijn eerste echo. Dit was goed, een heel krachtig hartje. De kans op miskraam was klein zei de gynaecoloog. Dit stelde mij enigszins gerust. Met 11 weken zou ik weer een echo hebben.
En dat was dus vandaag, dan beslissen ze op basis van de lengte ook hoever je in je zwangerschap bent.

11+3 zover ben ik nu, ondanks mijn medicatie groeit de baby heel goed. De echo was heel erg bijzonder. Mijn zusje ging met mij mee. Op het scherm boven je kun precies mee kijken. Alles dit er op en er aan. De baby is heel erg bewegelijk. Een arm in de lucht, dan weer een been.
Dat maakt wel dat alles wat meer gaat leven. En dat is echt heel erg bijzonder.
Ik moest zo hard lachen om de baby zo te zien. Het maakte mij intens gelukkig.

Vanaf nu zal ik jullie op de hoogte houden van hoe het met mij en de baby gaat. 

Liefs,
Marleen

63

One thought on “De weg naar een wondertje… Is poging 3 gelukt??

  1. Zit echt met tranen in mijn ogen je blog te lezen. Ben zooo superblij voor je weet hoe groot je wens was. Geniet van de zwangerschap lieverd, en hoop ons lezers op de hoogte! ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *